Introducció

CFPA són les sigles que corresponen al Centre de Formació Professional d’Automoció, un projecte pioner, de futur i clau en la competitivitat del sector de l’automoció a Catalunya.

Compte amb col·laboració del Clúster de l’Automoció i del teixit empresarial, i té com a objectiu definitiu donar un impuls al sector de l’automoció, un sector clau a Catalunya.

Diferents factors estratègics conflueixen en aquest projecte:


  • Millora de les competències i el talent com a font de competitivitat
  • Nou model formatiu basat en experiències d’èxit a Europa
  • Aplicació a un sector estratègic per l’economia catalana
  • Integració sectorial al llarg de tota la cadena de valor
  • Iniciativa integradora público-privada
  • Suport dels agents socials
  • Augment de l’ocupabilitat dels joves
  • Models de referència futur per altres sectors
Impulsar el talent és contribuir al progrés social. Tots som responsables d’intentar posar a disposició dels joves les millors eines i programes per garantir la seva inserció al món laboral.

És amb aquest objectiu que es crea el CFPA, inaugurat el març de 2015 i situat a l’eix estratègic de comunicacions de la major àrea de la indústria d'automoció a Catalunya.

Un projecte que serà clau per a la Generalitat de Catalunya per assolir els objectius de competitivitat al sector.

El sector de l’automoció ha estat estratègic en el desenvolupament i millora del model econòmic català, sent un dels motors industrials del país, i és també un sector clau per a la consolidació de les exportacions de Catalunya.

El 2016, Catalunya va incrementar en un 4% la producció de cotxes, i en un 6% la fabricació de components de vehicles. A més, de cara al 2017, s’esperen inversions en nous models automobilístics, com el nou SEAT Ibiza o les noves variants del pick-up de NISSAN que produirà per a Mercedes i Renault. Durant els propers 3 anys, s’espera el llançament de més de 100 nous models.

És també un dels sectors més avançats en aspectes claus del nou paradigma econòmic com la gestió mediambiental i la R+D+i, sent el sector que més ha invertit en aquest concepte a Europa.

Després de la crisi, el creixement econòmic europeu apunta a una acceleració continuada del sector i s’espera un augment de vendes de cotxes per sobre dels 14 milions d’unitats i que pot arribar a un rècord de vendes per 8è any consecutiu a nivell mundial.

El 2017 la Generalitat de Catalunya signa el Pacte Nacional per a la Indústria (PNI), que preveu destinar 1.844 milions d’euros fins al 2020 per enfortir el sector i millorar la qualitat de l’ocupació. El PMI compta amb el consens d’una àmplia representació de la societat civil i dels agents econòmics, sindicats i organitzacions empresarials, i consta de 116 actuacions que mobilitzaran una inversió global de 3.100 milions d'euros d'altres administracions públiques i del sector privat. Vegeu aquí la signatura del PMI.

Coneix el centre

Inauguració del CFPA pel Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya senyor Artur Mas i Gavarró. 15 de març de 2015.

Inauguració del CFPA pel Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya senyor Artur Mas i Gavarró. 15 de març de 2015.