Configuració del CFPA

Amb la voluntat de fomentar i garantir la competitivitat i mantenir l'ocupació en el sector, les principals empreses s’han afegit a aquest projecte a través del Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya, creat a principis de 2013. La voluntat del Clúster és integrar totes aquelles empreses que formen part de la cadena de valor en el sector de l'automoció a Catalunya.

A nivell de l'Estat espanyol, Catalunya ocupa una posició capdavantera com a motor de la indústria de l‘automoció, fabricant un 24% dels turismes a Espanya. A més, dóna ocupació a més de 90.000 persones, i al 2017 es preveu un balanç positiu de contractacions de més de 2.000 nous lloc de treball.

És per això que la iniciativa rep també el suport de les administracions locals i els agents socials, que han valorat molt positivament l’aposta que suposa un centre d’aquest estil pel foment de la competitivitat i de l'ocupació.

Amb la posada en marxa del Centre de Formació Professional d’Automoció de Catalunya el Govern fa palesa la seva aposta per la formació, la innovació i l’excel·lència que situarà Catalunya com a referent europeu.

Objectius del CFPA